Express Holidays

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πριγκηποννήσια ή Πριγκιπόννησα!


Τα Πριγκιποννήσια, είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης.  Αποτελείται από 4 μεγάλα νησιά: την Πρώτη, την Αντιγόνη, τη Χάλκη και τον  Πρίγκηπος και 5 μικρότερα: την Πίτα, το Νέανδρο, την Οξειά, την Πλάτη και την Αντιρόβυθος.

Τα νησιά απέχουν 8 ως 11 μίλια από την Κωνσταντινούπολη.  Τα τέσσερα μεγάλα...
κατοικούνταν ανέκαθεν, ενώ τον 20ο αιώνα κατοικήθηκε και η Αντιρόβυθος.

Τα Πριγκιποννήσια είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής εκδρομικός προορισμός από την Κωνσταντινούπολη. Σήμερα σχεδόν όλα τα οργανωμένα ταξίδια στην Πόλη περιλαμβάνουν ένα πέρασμα από τα νησάκια αυτά στο πρόγραμμά τους!  Πρόκειται για το κοινό «μυστικό» μιας επίσκεψης στην Πόλη!

Στα Πριγκιποννήσια φτάνει κανείς με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τα βασικά πορθμεία της Πόλης (Bostancı, Kartal, Sirkeci/Eminönü, Kabataş και Yenikapı).  Στα νησιά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και δρόμοι και οι όποιες μετακινήσεις γίνονται με παραδοσιακές άμαξες και ποδήλατα.  Γεγονός το οποίο προσδίδει έναν τόνο γραφικότητας, αλλά και «ηρεμίας» στην περιοχή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Πριγκιποννήσια επελέγησαν κατά το παρελθόν από μια σημαντική μερίδα του εύπορου πληθυσμού ως τόπος διαμονής.  Χτίστηκαν ακριβές επαύλεις και τα νησιά απέκτησαν έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, μια γεύση του οποίου θα σας συστήναμε να πάρετε στην επόμενη επίσκεψή σας στην Πόλη!  Η εαρινή και η θερινή περίοδος άλλωστε ενδείκνυνται ιδιαιτέρως.





O CEO  κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα της expressholidays.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover