Express Holidays

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες στον κόσμο


 

- Εγκρεμνοί, Ναυάγιο, Μπάλος και Φαλάσαιρνα
Τέσσερις ελληνικές παραλίες φιγουράρουν στον κατάλογο του CNN με τις 100 ωραιότερες παραλίες παγκοσμίως, ο οποίος βασίστηκε, όπως αναφέρει στο άρθρο του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, σε εμπειρίες από αναγνώστες, αλλά και σε στοιχεία που συγκέντρωσαν οι συντάκτες του σχετικού καταλόγου.
Οι Εγκρεμνοί, στη Λευκάδα, βρίσκονται στην 24η θέση, με το CNN να αναγράφει στην ιστοσελίδα του για τη συγκεκριμένη παραλία: «Τα δραματικά ηλιοβασιλέματα, τα μπλε νερά και η μεγάλη αμμουδιά, καθιστούν την παραλία αυτή μια από τις πιο ...δημοφιλής, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ο δρόμος τη δεκαετία του '90».

Το Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο καταλαμβάνει την 32η θέση, με το τηλεοπτικό δίκτυο να σημειώνει: «Πρόκειται για μία φανταστική παραλία, στην οποία τα απομεινάρια ενός παλιού πλοίου -που θρυλείται ότι χρησιμοποιούνταν για το λαθρεμπόριο τσιγάρων- εμφανίζεται σχεδόν σαν ζόμπι μέσα από την άμμο».

Στην 35η θέση βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, στα Χανιά, για την οποία στο σχετικό άρθρο σημειώνεται: «Είναι μια λιμνοθάλασσα από ροζ, μπλε και τιρκουάζ χρώματα».

Τον κατάλογο των 100 ωραιότερων παραλιών του κόσμου κλείνουν τα Φαλάσαρνα, όπου ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άμμο, με τον συντάκτη να σημειώνει ότι υπάρχει τόση πολλή  που αρκεί για όλους.

Η καλύτερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του CNN, είναι η Γκράντε Ανσε στις Σεϊχέλες και ακολουθεί η «Παραλία του λαγού» στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover